Boeken + info

Naast ons commercieel fotowerk trachten we in onze vrije tijd de wereld te verkennen. We maken reizen in functie van de fotografie en reizen de wereld rond op zoek naar boeiende onderwerpen. Als de tijd het toelaat, publiceren we onze reisverhalen en het geoogste fotowerk in een boek dat we te koop aanbieden, zodat jullie kunnen meegenieten van onze reiservaringen en fotowerk.

Onze passie voor fotografie drijft ons om steeds nieuwe plekken te ontdekken en unieke momenten vast te leggen. Door onze verhalen en beelden te delen, hopen we anderen te inspireren en een stukje van de wereld door onze lens te laten zien. Volg ons avontuur en ontdek samen met ons de schoonheid en diversiteit van de wereld.

Onze boeken zijn meer dan alleen een verzameling foto’s; ze zijn een venster naar de wereld zoals wij die ervaren. Elk boek is met zorg samengesteld en biedt een unieke kijk op de plaatsen die we hebben bezocht. Door een van onze boeken aan te schaffen, steun je niet alleen ons werk, maar krijg je ook een prachtig kunstwerk in handen dat je keer op keer kunt bewonderen. Laat je inspireren door onze reisverhalen en geniet van de prachtige beelden die we onderweg hebben vastgelegd.

Ik avontuur Mali

Mijn eerste uitgegeven reisverhaal brengt ons naar West Afrika,.. Mali.

Ik heb deze reis beschreven met de essentie om mijn ervaringen, mijn belevenissen en mijn emoties over te brengen. Hoe ik als fotograaf dat onderwerp, die situatie, die plek, die levenssituatie, die mensen, die andere cultuur,.. ervaar. Je reist over de talrijke pagina’s samen met mij door dit bijzonder land. Je ervaart de dingen die ik aanvoel, die ik in beeld breng,.. Je kijkt als het ware door mijn ogen, door de ogen van een fotograaf.

Dit gegeven moet dit reisverhaal, dit boek onderscheiden van de zoveel anderen, dit moet de reden zijn waarom je dit verhaal wil lezen, wil meemaken, wil ervaren, wil beleven,…

Doelbewust schrijf ik het verhaal in de tegenwoordige tijd,.. dit moet je inleving bekrachtigen, je maakt het NU mee, alsof je erbij bent. De titel van het boek werd dan ook bewust gekozen met een spiegelende ‘K’ in de titel ‘ik avontuur Mali’. Spiegelend omdat het avontuur zich op jou moet afspiegelen, jij maakt het ook mee,.. Nu!

Het is een dikke klepper geworden: formaat A4, 360 pagina’s en 62 geselecteerde foto’s op groot formaat.
Kostprijs: € 42,00 (excl. eventuele transportkosten)

Lees het artikel op de website van HLN: Ik avontuur Mali
Download het artikel (pdf)

Papoua New Guinea: TRIBES

Dit luxe fotoboek, formaat 30,5 x 30,5 cm met een soft hardcover kaft, geprint in 104 pagina’s fullcolor, bevat maar liefst 122 geselecteerde kleur -en zwart-wit foto’s.

Na ruim 38 uur reizen bereikte ik uiteindelijk Port Moresby, de hoofdstad van Papoua Nieuw Guinea. Hier begon een fantastisch avontuur op de vele eilandjes, bergdorpjes en festivals. Ik reisde naar Trobiand Island (Kiriwina), de bergen van Mount-Hagen, het Goroka -en Imbongu festival, bezocht de dorpjes van de Sekaka tribe, Talai People, Chimbu Skeleton tribe, Asura Mudmen en belande uiteindelijk op Kokopo om de firedance en Tubuan masks te fotograferen.

De oogst van deze spectaculaire belevenissen en portretten moest en zou ik überhaupt publiceren in een luxe uitgave. De selectie uit de duizenden foto’s viel me bijzonder zwaar maar uiteindelijk ben ik erin geslaagd dit uitzonderlijk fotoboek samen te stellen.

Voor een reisverslag of informatieve tekst moet je dit boek zeker niet aanschaffen, het is een 100% inkijkboek geworden waarin de foto’s een eigen verhaal brengen.

Wil je de gelukkige bezitter worden van een exemplaar? Dan kan je dit reserveren.

De kostprijs bedraagt: € 92,00 (exclusief eventuele verzendingskosten).

Frederick Pitia Gore, een Mundari

Tijdens mijn reis door Zuid-Soedan kreeg ik een zeer jonge man als persoonlijke gids.  Zijn jonge leeftijd,  de goede kennis van de Engelse taal en zijn specifieke klederdracht intrigeerde mij vanaf het eerste moment.  Tijdens de vele reisdagen ontstond er naast onze professionaliteit een ware vriendschap.  De taboe rond ons privéleven verminderde van dag op dag en uiteindelijk werden onze levensverhalen gedeeld. 

Frederick Pitia Gore is zijn naam en zijn levensverhaal en kennis van zijn stam: De Mundari, konden me bovenmatig boeien.  Zodra ik terug op het thuisfront was, slaagde ik er niet in om zijn levensstory te vergeten.  Het bleef dusdanig nazinderen dat ik besloot zijn biografie neer te pennen. 

Dit boek is naast de biografie van Frederick ook een beschrijving van mijn reisavontuur met hem geworden en een naslagwerk van het leven van de Mundari.  De Mundari, een nomadisch volk dat desondanks de wereldevolutie kiest voor een vrij leven.

Het boek is uitgebracht in een A5 hardcover, telt 198 pagina’s en bevat 42 geselecteerde foto’s. 

Kostprijs: € 20,00 (exclusief eventuele verzending)

Lees het artikel op de website van HLN: Frederick Pitia Gore, een Mundari
Download het artikel (pdf)